Ger Wijtsma
Amtec Technical Services is ontstaan uit de Amerikaanse firma Ampex, de uitvinder van de eerste werkende professionele videorecorder.

Toen Ampex in 1993 vrijwel wereldwijd afscheid nam van haar klanten, heeft Ger Wijtsma, die reeds 23 jaar bij Ampex werkte, het klantenbestand van Ampex overgenomen. Er ontstond een duidelijke behoefte bij Ampex klanten aan service voor hun Ampex / Sony apparatuur.

Ger heeft toen vrijwel meteen Amtec gestart in zijn woonplaats Vleuten en heeft 1,5 jaar onder zijn eigen firmanaam professionele videoklanten van hun technische problemen verlost.

De naam Amtec is afgeleid van de eerste timebase corrector die ooit werd gebruikt en gebouwd door Ampex, bij de toen nog zwart / wit 4 kops videorecorder met 2 inch brede tape.

Al spoedig bleek dat het vrijwel onmogelijk voor een eenling was om een volledige dagtaak te werken en 's avonds de boekhouding te doen en ook nog jonge kinderen op te voeden (zijn vrouw stierf enige jaren eerder).

Gedurende 4,5 jaar is Ger toen onder de paraplu van Paul Jefferson van "Contrast" actief geweest binnen Amtec, waarbij de boekhouding en ander administratieve taken door Contrast werden verricht. In die periode heeft hij ook bij Sony Nederland gewerkt als zij meer werk hadden dan hun eigen technici aankonden.

Door zijn persoonlijke behoefte aan meer tijd voor zichzelf en voor zijn kinderen en doordat de dagelijkse files veel te veel onproductieve tijd innamen, is hij per 1 Januari 2000 weer voor zichzelf begonnen in zijn woonplaats Vleuten waar hij 8 jaar geleden ook is begonnen. Ger heeft meer dan 30 jaar professionele ervaring.